Gyerekmentes szerelem: Hogyan lehet minden nap Valentin-nap?

2019. február 14. 01:25 - Gyermekmentes Övezet

A Valentin-nap sokunkat emlékeztet arra, hogy milyen egy gyerekmentes kapcsolatban: mivel a gyerekmenteseknek nincs gyereke, így több időt tudnak szentelni a kapcsolataiknak.

14_-bigstock-romantic-couple-in-restaurant-223373875-300x200.jpg

Így amikor közeledik a Valentin-nap, a férjem és én egymásra nézünk és megkérdezzük a másikat, hogy hogyan tehetnénk ezt a napot különlegessé. Amikor az egymás iránt érzett szerelmünk és odaadásunk kimutatásáról van szó, azt napi szinten gyakoroljuk.

A mindennapi életünkhöz hozzátartozik rengeteg együtt töltött idő, hosszú séták, meghitt vacsorák otthon, hangulatos vacsorák valahol máshol, mindegyik étkezés után nyugodt és üdítő beszélgetések, romantikus esték és tánc a nappaliban. Sok közös van bennünk és együtt élvezzük a hobbijainkat.

Sokkal könnyebben tudjuk ápolni a kapcsolatunkat, ha nincs az a nagy projekt az életünkben, amit szülői szerepnek hívnak. A szív dolgai mellett egy előnye van annak, hogy a szülőség nem élvez elsőbbséget az életünkben: ha vannak olyan kérdések, amikkel foglalkozni kell egy kapcsolatban, akkor a gyerekek nincsenek útban, mint potenciális figyelemelterelők, akik nem engedik, hogy azzal foglalkozzunk, ami igazán fontos.

Gyerekkel, vagy anélkül, a hosszú távú, jó kapcsolatok munkaigényesek. Azok a gyerekmentes párok, akikkel az évek során beszélgettem gyakran arról a tényről számoltak be, hogy kihívást jelenthet számukra megbirkózni a párkapcsolati problémákkal, mert nehezebb elkerülni ezeket, ha nincsenek gyerekeid, akik elterelik a figyelmedet.

És az által, hogy nem tudunk kitérni a problémák elől, növeljük annak az esélyét, hogy a kapcsolatunk még messzebbre jusson. Még azok a szülők is, akiket ismerek ezt figyelték meg a környezetükben a gyerekmentes kapcsolatokról. Ha nem foglalkozunk időben a problémákkal, miközben a gyerekek otthon vannak, és a szülők végül az üres fészekben találják magukat (vagy még korábban), azt vehetik észre, hogy amikor végre megpróbálnak szembenézni a problémáikkal, akkor már túl késő lehet.

Szóval egy gyerekmentes kapcsolat megkönnyíti, hogy minden napból Valentin-nap legyen.

Egyetértetek, gyerekmentesek?

 

Forrás

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekmentesovezet.blog.hu/api/trackback/id/tr8014626134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása