A családok időszaka – egy gyerekmentes nő szemszögéből

2017. december 23. 14:22 - Gyermekmentes Övezet

 

08_road-trip-vw-bus-xmas-600x400.jpeg

Gyakran mondják, hogy az ünnepek időszaka a családok időszaka. Sajnos a „család” gyakran csak nagyon beszűkült definíciót kap, ami alatt csak szülőket és gyerekeket értenek. Talán ezért is szegezik nekem olyan sokan a kérdést: „Mikor alapítasz már családot?”

Mikor alapítasz már családot?

Személy szerint én sosem szerettem ezt a kérdést. Még azelőtt, hogy megházasodtam volna is gorombának találtam, hogy arra utalnak, hogy még nem vagyunk család, mert nincsenek gyerekeink. Véleményem szerint a férjem és én abban a pillanatban alapítottunk családot, amikor eljegyeztük egymást.

14 módja annak, hogy családod legyen, saját gyerek nélkül

Most nem azt mondom, hogy házasnak kell lenned ahhoz, hogy családod legyen. Íme 14 lehetséges mód arra, hogy családban élj:

  1. Egy pár – házas vagy sem
  2. Egy pár és házi kedvencek
  3. Egy pár és unokahúgok és unokaöccsök
  4. Egy pár és kereszt-gyerekeik
  5. Egy pár és mostohagyerekeik
  6. Egy pár és örökbe fogadott gyerekeik
  7. Egy pár és testvérek, a házastárs családtagjai, szülők, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek
  8. Egy pár és barátaik
  9. Egyedülálló és házi kedvencei
  10. Egyedülálló és unokahúgok és unokaöccsök
  11. Egyedülálló és kereszt-gyerekei
  12. Egyedülálló és örökbe fogadott gyerekei
  13. Egyedülálló és testvérek, szülők, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek
  14. Egyedülálló és barátok

Csak kettő kell…

Szerintem, ha valakinek van egy saját gyereke, attól az még nem lesz család. A vérrokonság nem szükséges a családhoz. A házasság nem szükséges a családhoz. Még csak egy másik emberi lény sem kell a családhoz! A család egyszerűen csak két fél, akik feltétel nélkül szeretik egymást, és mindent megtesznek a másikért.

Tehát egyetlen házi kedvenccel rendelkező személy egyenlő a családdal. Kettő (egy kétlábú és egy négylábú), akik feltétel nélkül szeretik egymást. (Bárki, akinek valaha volt háziállata tudja, hogy könnyedén megbocsátanak, és teljes szívükből szeretnek. És a mama (vagy a papa) minden bizonnyal minden megtesz az ő négylábú gyerekeiért.)

Egy egyedülálló személy és egy barát egyenlő a családdal. Ketten, akik úgy döntöttek, hogy részei lesznek egymás életének. És mindannyian tudjuk, hogy a legjobb barát a hibáink ellenére szeret minket, és az ajtónk előtt áll hajnali 2-kor, ha hívjuk.

Egy férj és egy feleség egyenlő a családdal. Két olyan ember, akik nyilvánvalóan szeretik egymást, és fogadalmat tettek, hogy segítik egymást minden egyes nap, egy életen át.

A családok időszaka…

Ebből a perspektívából nézve csodás, hogy az ünnepek időszaka a családok időszaka, mert mindannyian részei vagyunk egynek! Tehát az ünnepek időszaka mindenki időszaka!

Ne hagyd, hogy egyesek szűklátókörű nézete ellophassa az örömödet az évnek ebben a szakában! Ne engedd másoknak, hogy elhitessék veled, hogy nincs családod egyszerűen csak azért, mert nem illesz bele az elképzeléseikbe! Attól, mert nincs gyerekünk az nem jelenti azt, hogy nincs családunk. Szóval kérlek, ne hagyd, hogy ez a gyönyörű és kedves szó – család – valami olyan dologgá váljon, ami fájdalmat okoz neked. Mert őszintén mondom, közülünk minden egyes ember egy család tagja. Még akkor is, ha nem illesz a fenti 14 változat valamelyikébe, akkor is egy család tagja vagy!

 

Brandi Lytle 

 

Forrás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekmentesovezet.blog.hu/api/trackback/id/tr8013519599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása