Hová tart az ország?

2017. december 20. 13:40 - Gyermekmentes Övezet

07_003d5ocgty6eeca5nqf15690.jpg

Azt mondják, fogy a magyar.

Azt mondják, szaporodj, mert kevés a gyerek.

Azt mondják, nem baj, ha nyomorba születik a ded, jobb neki élni, mint nem megszületni.

Azt mondják, mindegy, csak szeretet legyen.

Azt mondják, a boldogság nem pénzkérdés, amúgy meg egy gyerek mindig csak boldogítja az életet.

Azt mondják, segíts a szegényeken.

Azt is mondják, nagy a szegénység.


Azt látom az országban, hogy mindenütt tömeg van. Dugók az utakon, nyomorgás a buszon, vasúton, boltokban.

Azt látom a városban, hogy minden napra jut egy gyerekcsoport a BKK-ra.

Azt látom és hallom, hogy bármerre megyek, minimum egy visító gyerek mindig van - de inkább több.

Azt látom, hogy a legtöbb gyerek koszos, beteges, dekoncentrált.

 

Azt is látom, hogy kétféle szülő van: a kőgazdag, akinek státusz szimbólum a gyerek, akit mutogatni lehet Instán márkás ruhákban, és a totál csóró, akinek a gyerek eszköz mindenre, az egyetlen siker az életben.

Azt is látom, mennyien kéregetnek, és várják mástól a segítséget, mert vannak gyerekeik, de hátterük felnevelni nincs.

Azt is látom, mennyien verik hitelekbe magukat, hogy jó legyen az utódok karácsonya. Nyöszörögnek és panaszkodnak sanyarú sorsukon, amit a gyerekvállaláskor maguknak írtak meg. Mert boldogság a gyerek...

Ja. Látom. A gazdagok boldogtalanok gyerekkel, mert megváltozott az életük, férjek félremennek, feleségek elsárkányosodnak. A szegények is boldogtalanok gyerekkel, mert nem jut pénz semmire.

 

Azt is látom eközben, hogy mindenkit elítélnek, akinek nincs gyereke, vagy maximum csak egy, miközben zongorázni lehet az életminőség különbséget.

Azt látom, hogy példaértékűnek definiálják saját életüket, amit mégis utálnak.

Azt látom, hogy segítséget várnak a szegények, azok is, akik pedig magukon tudnának segíteni elsősorban.

Azt látom, a valóban rászorulóknak nem jut, meg nem is igazán kérnek.

Azt is látom, hogy nagy a szegénység, és egyre nagyobb a rétegek közti szakadék, mindennek a 100%-a pedig egyvalamivel volna orvosolható: felelősség felvállalással.

 

Felelősség felvállalással a vezetők részéről, hogy fogyatkozzon meg 5 millióra a magyar, de azok legyenek képzettek, dolgozzanak rendesen és éljenek jómódban, és felelősség vállalással állampolgári részről, hogy csak akkor, csak úgy és csak annyi gyereket vállaljanak, olyan pszichikai adottságokkal rendelkezve, hogy az utódok jó feltételek közt nőhessenek fel. Amíg ez nem következik be, csak a nyomor fog szaporodni, marad pár ezer nagyon gazdag, a megvámolt középosztályt pedig lehúzzák majd saját szintjükre a felelőtlenek. Hiszen már most is ez a réteg fizet a másik hibáiért.

 

A legfelsőbbek pedig, akik mindezt a tempót diktálják, csak röhögnek. Azon, hogy elbutul a társadalom, és így bárminek bedőlnek ezek az állati sorban élő emberek lassan. Pontosan szervezett folyamat ez, ami tönkreteszi az országot, és aminek egyre kevesebb az esély véget vetni - vagy csak nagyon drasztikusan lehetne megtenni.

 

Virág 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekmentesovezet.blog.hu/api/trackback/id/tr7813514153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sz-ter 2017.12.21. 16:14:39

épp nemrég hallgattam újra Puzséréknak a Kádár népe című Apu műsorát, ott is pontosan erről beszélnek, hogy felnőtt úgy egy generáció, hogy nem nőtt fel, hogy nem tud felelősséget vállalni... rettenetesen elkeserítő látni, tapasztalni, hogy mennyire igazuk van

Mária HenGau 2018.01.31. 22:51:49

@sz-ter:
De annak nem tudom hány százaléka nem kérte, h megszülessen.
Megcsinálták őket lakásért, ezért-azért valamiért.
-
Mondjuk én azért születtem, mert anyám nem akart elvetetni. Nem mintha akart volna, csak nem volt sok választása. (Előttem volt egy-két abortusza Kb., és ehhez már nem volt kedve.)
-
Én nem kértem, h megszülessek, és a többiek sem. :)))
-
süti beállítások módosítása